Plan upisa u srednje škole na lokalnom i regionalnom nivou za školsku 2018/19 godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije započelo je izradu plana upisa u srednje stručne škole za školsku 2018/19. Godinu. Akcenat je stavljen na potrebe privrede za kadrovima te u njegovoj realizaciji i Privredna komora Srbije ima značajnu ulogu. Zadatak Privredne komore Srbije je da, u saradnji sa poslodavcima prikupi podatke o potrebnim i deficitarnim kadrovima kako bi se u saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, Nacionalnom službom za zapošljavanje, školama, školskom upravom pripremio plan upisa koji će odslikavati realne potrebe privrednog razvoja date lokalne sredine odnosno regiona.

Opširnije...

Poziv zainteresovanima za učešće na seminaru za IPARD program

Kao što ste upoznati Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je već raspisalo jedan konkurs, a u najavi je raspisivanje i ostalih konkursa za IPARD program. Tim povodom Privredna komora Srbije će organizovati seriju seminara na kojima ćemo našim članicama predstaviti mere programa i neke specifičnosti vezane za apliciranje na konkurse. Očekujemo da će na nekim seminarima učestvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Opširnije...

Dodeljene godišnje nagrade Privredne komora Srbije za 2017. godinu

Nagrade Privredne komore Srbije za 2017. dodeljene su na svečanoj sednici Skupštine PKS, kompanijama i pojedincima koji su radom, angažovanjem i rezultatima pružili veliki doprinos razvoju srpske privrede. Dodeljeno je 41 priznanje u četiri kategorije - 11 jubilarnih nagrada, 16 privrednim društvima, 13 pojedincima i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore. Sa posebnim zadovoljstvo ističemo da je po oceni Komisije za nagrade PKS, u 2017. godini, u kategoriji uspešnih privrednika nagrađen Miroslav Aleksa osnivač i vlasnik kompanije Almex iz Pančeva.

Opširnije...

Održan Seminar „Osnove internet poslovanja“

U Privrednoj komori Srbije – Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga održan je besplatni edukativni seminar na temu: „Osnove internet poslovanja" koji su sa PKS-RPK Južnobanatskog upravnog okruga zajednički organizovali Regionalna razvojna agencija „Južni Banat", Fondacija "Registar nacionalnog internet domena" (RNIDS), Beograd i kompanija „MadNet" doo iz Pančeva. Seminaru je prisustvovalo više od 70 preduzetnika, predstavnika privrednih društava sa područja Južnobanatskog upravnog okruga i budućih preduzetnika zainteresovanih da iskoriste potencijale Interneta za pokretanje novih ili razvoj postojećih poslova.

Opširnije...

Završen 12. Sajam Etno hrane i pića

U periodu od 22. do 25, novembra 2017. godine je održan je " 12. sajam Etno hrane i pića 2017." Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda, a proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije.

Region Južnog Banata se predstavio deseti jubilarni put u organizaciji PKS - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat kao rezultat Sporazuma o saradnji koji je nedavno potpisan. Sajam je ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede otvorio državni sekretar Velimir Stanojević, a prisutnima se obratio i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, koji su nakon otvaranja posetili naš štand.

Opširnije...

Back

Login

Back

Cart

JTouch Mobile Template for Joomla (c) 2011 - 2013 JTouchMobile.com