Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Petak, 22. Mart 2019

Angažovanje sezonskih radnika – obuka u Vršcu

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga i Gradska uprava Vršca, zajedno sa NALED-om uz saradnju sa nemačkom agencijom za razvoj GIZ organizovali prezentaciju i obuku „Angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi sa on line prijavom” . Prezentacija je održana 18. marta 2019. godine u sali gradske uprave Vršca.

Najpre je sve prisutne pozdravio član grdskog Veća Vršca zadužen za poljoprivredu Slobodan Jovanov I zahvalio se privrednicima na odzivu I interosovanju za ovu zakonsku novinu. Potom je prisutne ispred PKS-RPK Pančevo, pozdravio kordinator za poljoprivredu Zoran Černoh koji je istakao da ova novina u zakonu znatno olakšava poslodavcima angažovanje sezonskih radnika, a sa druge strane štiti prava tih radnika I omugućuje im ostvarivanje doprinosa za PIO I zdravstveno osiguranje. Istakao je da pored toga što će imati prilike da čuju uslove za prijavu sezonskih radnika daju i svoje sugestije koje predstavnici NALEDA evidentiraju jer je dosta specifičnosti u stvarnom životru, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika.

Opširnije...

Angažovanje sezonskih radnika – obuka u Pančevu

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i NALED u saradnji sa nemačkom agencijom za razvoj GIZ organizovali prezentaciju i obuku „Angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi sa on line prijavom” . Prezentacija je održana 18. marta 2019. godine u sali PKS-RPK Pančevo.

Najpre je sve prisutne pozdravio Direktor PKS-RPK Pančevo, Marko Ćulibrk koji je istakao da ova novina u zakonu znatno olakšava poslodavcima angažovanje sezonskih radnika, a sa druge strane štiti prava tih radnika I omugućuje im ostvarivanje doprinosa za PIO I zdravstveno osiguranje. Istakao je da pored toga što će imati prilike da čuju uslove za prijavu sezonskih radnika daju I svoje sugestije koje predstavnici NALEDA evidentiraju jer je dosta specifičnosti u stvarnom životru, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika.

DSCF1007

Opširnije...

Dani dobavljača – Agrobiznis 2019 u Novom Sadu

Privredna komora Srbije – RPK Pančevo ima priliku da Vas pozove da učestvujete na događaju Dan dobavlјača - Agrobiznis 2019, u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine – RAV. Događaj će okupiti domaće kompanije, strane investitore koji posluju na teritoriji AP Vojvodine, kao i strane kompanije iz sektora polјoprivrede - sa fokusom na prehrambenu i prerađivačku industriju.
Cilј ovog događaja je da povežemo domaće i strane privrednike, povećamo izvozni potencijal domaćih kompanija i da ih podstaknemo da uđu u dobavlјačke lance stranih kompanija, bilo da posluju na teritoriji APV ili u inostranstvu. Očekujemo 200 + učesnika iz vodećih kompanija iz Srbije i inostranstva.
Datum održavanja: 9. april 2019 godine u Kongresnom centru „Master”, Novi Sad , Učešće je besplatno a događaj se sastoji od B2B sesija, s pauzama za osveženje i ručak.

dani dobaljaca

Opširnije...

Prezentacija finansijke podrške za početnike u poslovanju

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat su organizovali prezentaciju „Program podsticanja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju” koji realizuju Ministarstvo privrede i Fond za razvoj Republike Srbije. Prezentacija je održana 13. marta 2019. godine u sali PKS-RPK Pančevo.

DSCF0996

Najpre je sve prisutne pozdravio Direktor PKS-RPK Pančevo, Marko Ćulibrk koji je pozvao sve, da pored toga što će imati prilike da čuju uslove ovog programa za subvencije iskoriste priliku, postave pitanja i daju sugestije o problemima sa kojima se susreću kod raznih poziva i konkursa, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika. Praksa je pokazala da je to u prethodnom period imalo uticaja i da je rezultiralo poboljšanjem uslova kreditiranja iz godine u godinu

DSCF1002

Opširnije...

Promocija projekta na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

U skladu sa planom aktivnostima, u periodu od 21. do 24. februara 2019.godine u Beogradu na Međunarodnom sajmu turizma je izvršena promocija projekta „Eko Tamiš-novi turistički proizvod”, koji finansira EU u okviru  INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija–Srbija.

IMG 20190223 160951 

 

Opširnije...

Upis učenika u srednje škole za školsku 2019/20. godinu po dualnom modelu obrazovanja

U toku je planiranje upisa učenika u srednje škole za školsku 2019/20. godinu po dualnom modelu obrazovanja, koji Privredna komora Srbije realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

slika za dualno

Opširnije...

Potpisani Ugovori o saradnji o primeni modela dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi iz Pančeva

U prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalne privredne Komore Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu, dana 11.jula 2018.godine, potpisani su ugovori o saradnji između predstavnika 11 poslodavaca iz kategorije malih i srednjih preduzeća sa područja Južnog Banata i direktora Mašinske škole iz Pančeva o primeni modela dualnog obrazovanja u ovoj školi u školskoj 2018/2019 godini.

 DSCF0653

Opširnije...

Održana radionica"Reci ne radu na crno"

PKS- Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Južnobanatskim upravnim okrugom je bila domaćin radionici u okviru projekta Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na "crno" pod nazivom"Reci ne radu na crno" a koji realizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja.

DSCF0640


Opširnije...

U RPK Južnobanatskog upravnog okruga, održan je seminar na temu „Primena novih propisa o PDV“

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Privrednim Savetnikom iz Beograda , u ponedeljak , 02. jula 2018. godine u Pančevu organizovala je besplatan seminar na temu: „ Primena novih propisa o PDV".

 

Opširnije...

Zajednički trening za predstavnike lokalnih samouprava

Kako je planirano, u periodu od 28. – 29. juna 2018. godine održan je zajednički trening za predstavnike lokalnih samouprava sa srpske i rumunske strane koji je bio dvodnevni trening. Trening je održan u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu i bio namenjen predstavnicima lokalnih samouprava koji se bave privredom, turizmom, upravljanjem projektima, ali i svima onima čiji rad u značajnoj meri ima dodir sa turizmom. Ovo je bila prilika da učesnici treninga podignu nivo poznavanja o turizmu u Banatu, da steknu nove veštine i unaprede postojeće, kao i da bolje upoznaju novi regionalni turistički proizvod Eko Tamiš.

Opširnije...

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat