Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Subota, 20. Oktobar 2018

Naslov: Realizovan zajednički trening za animatore u turizmu u okviru projekta “Eko Tamiš- novi tiristički proizvod”

 skladu sa planiranim aktivnostima, u periodu od 11. – 13.oktobra 2018. godine održan je zajednički trening za animatore u turizmu sa srpske i rumunske strane koji je bio trodnevni trening. Trening je održan u Hotelu Vojvodina u Zrenjaninu i bio namenjen animatorima u turizmu  koji su prethodno prisustvovali pojedinačnim treninzima. Ovo je bila prilika da učesnici treninga podignu nivo poznavanja o turizmu u Banatu, da steknu nove veštine i unaprede postojeće, kao i da bolje upoznaju novi regionalni turistički proizvod Eko Tamiš.

Opširnije...

Konkurs DM drogerija za plasman domaće robe

Razvojna agencija Srbije, tim za medjunarodnu saradnju, zajedno sa USAID-om, podrzala je inicijativu DM drogerija pod nazivom "DM inkubator" u okviru koje ce biti pruzena mogucnost srpskim proizvodjacima hrane I kozmetickih preparata da se njihovi proizvodi nadju na policama DM drogerija,pod sopstvenom robnom markom.
Tim povodom se organizuje promociji projekta „DM inkubator”, u organizaciji RCR Banat, RRA Panonreg i RRA Južni Banat, koja će se održati u ponedeljak 22.oktobra 2018. godine sa početkom u 11,00 časova u Sali Gradske uprave Grada Zrenjanina, Trg slobode 10. Na promociji će biti predstavljen koncept, uslovi učešća na konkursu, kao i pružene sve dodatne informacije od strane predstavnika partnerskih organizacija.

dm-inkubator-facebook-800x800px

Opširnije...

Predstavljen projekat na 51. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu - LORIST

U skladu sa planiranim projektnim aktivnostima, u periodu od 04. do 07. oktobra 2018.godine u Novom Sadu u okviru sajamske manifestacije LORIST na 51.Međunarodnom sajmu turizma je predstavljen projekat „Eko Tamiš-novi turistički proizvod”, koji finansira EU u okviru  INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija–Srbija.

DSCF0741

Opširnije...

Održana tematska 5. sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

U okviru planiranim aktivnostima 4. oktobra 2018.godine je održana tematska sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Sednica je održana po unapred pripremljenom dnevnom redu u okviru koje je planirano predstavljanje Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije.

Sednicom je predsedavala predsednica Parlamenta privrednika, Olivera Beuković, koja je otvorila sednicu, pozdravila goste, kao i prisutne članove Parlamenta privrednika i sve ostale koji su iskazali interes da prisustvuju ovoj sednici. Sednici su prisustvovali Marko Ćulibrk, direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i Filip Mrdak viši savetnik u Kabinetu predsednika PKS-a.

DSCF0725

Opširnije...

Prezentacija Razvojne agencije Srbije

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat su u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organizovali prezentaciju „Dodela sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija“. Prezentacija je održana u petak, 21. septembra 2018. godine u sali PKS-RPK Pančevo. Samom skupu su pored suorganizatora prisustvovali Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga, Danijella Lončar I direktor NSZ filijale Pančevo, Đorđe Lukač.

Najpre je sve prisutne pozdravio Direktor PKS-RPK Pančevo, Marko Ćulibrk koji je pozdravljajući goste, kao I sve prisutne privrednike pozvao sve, da pored toga što će imati prilike da čuju uslove ovog poziva za subvencije iskoriste priliku, postave pitanja I daju sugestije o problemima sa kojima se susreću kod raznih poziva i konkursa, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika.

DSCF0705

Opširnije...

Učešće na 12. Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga organizovala je učešće svojih privrednika na 12. Međunarodnom i regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi 27. i 28. septembra 2018.godine nastupom na zajedničkom štandu. Na sajmu je učešće uzelo preko  100 izlagača iz naše i susednih zemalja. Na zajedničkom štandu nastupili su privredni subjekata iz oblasti prehrambeno - prerađivačke industrije, hemijske i ambalažne industrije. Sajam je otvorio  zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč.

Opširnije...

Poziv za učešće na 12. Regionalnom sajmu privrede u Novoj Pazovi

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga  u saradnji sa opštinom Stara Pazova 27. i 29. septembra 2018.godine, u Novoj Pazovi organizuje Regionalni sajam privrede. Sajam se održava u sportskom kompleksu bazena u Novoj Pazovi, sa osnovnom namerom da se na jednom mestu okupi veci broj poslovnih lјudi i gradana čime se omogucava razmena informacija i direktno uspostavlјanje poslovnih kontakata u cilјu pobolјšanja dosadašnje poslovne pozicije preduzeća na tržištu.

Opširnije...

Potpisani Ugovori o saradnji o primeni modela dualnog obrazovanja u Mašinskoj školi iz Pančeva

U prostorijama Privredne komore Srbije – Regionalne privredne Komore Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu, dana 11.jula 2018.godine, potpisani su ugovori o saradnji između predstavnika 11 poslodavaca iz kategorije malih i srednjih preduzeća sa područja Južnog Banata i direktora Mašinske škole iz Pančeva o primeni modela dualnog obrazovanja u ovoj školi u školskoj 2018/2019 godini.

 DSCF0653

Opširnije...

Održana radionica"Reci ne radu na crno"

PKS- Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Južnobanatskim upravnim okrugom je bila domaćin radionici u okviru projekta Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na "crno" pod nazivom"Reci ne radu na crno" a koji realizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja.

DSCF0640


Opširnije...

U RPK Južnobanatskog upravnog okruga, održan je seminar na temu „Primena novih propisa o PDV“

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Privrednim Savetnikom iz Beograda , u ponedeljak , 02. jula 2018. godine u Pančevu organizovala je besplatan seminar na temu: „ Primena novih propisa o PDV".

 

Opširnije...

Strana 1 od 2

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat