Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Sreda, 25. April 2018

Održana Prezentacija Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i pripadajućih pravilnika

U Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga dana 14.06.2017.godine, održana je prezentacija Zakona o stanovanju i održavanju zgrada i pripadajućih pravilnika. Novine u ovoj zakonskoj regulativi, prezentirali su gospodin Đorđe Vučinić i gospodin Marko Arsenijević, predstavnici PK Srbije.

O cilјevima koje Zakon o stanovanju treba da postigne kao i o ovlašćenjima PK Srbije u procesu obuke za sticanje licence profesionalnog upravnika zgarada, prisutnima je govorio gospodin Đorđe Vučinić, Zamenik sekretara Udruženja za privatno obezbeđenje i ostale uslužne delatnosti. Prezentaciju Zakona o stanovanju i pripadajućih pravilnika izvršio je gospodin Marko Arsenijević, predavač Centra za edukaciju PK Srbije i član radne grupe za izradu pratećih Pravilnika.

U veoma iscrpnom predavanju prisutni su imali priliku da se upoznaju sa novinama Zakona, vezano za obavezu održavanja zgrada koja je prepoznata kao javni interes države, mogućnosti angažovanja profesionalnih upravnika, obavezu plaćanja troškova održavanja čiju će minimalnu visinu odrediti lokalne samouprave, kao i o drugim bitnim temama iz Zakona i pravilnika.
Ovom stručnom skupu prisustvovali su predstavnici preduzeća privrednih društava i javnih preduzeća sa područja Južnobanatskog upravnog okruga, predstavnici resornih sekretarijata Gradske Uprave Pančevo, predstavnici Nacionalne službe za zapošlјavanje-Filale Pančevo, kao i lica koja su zainteresovana za obuku i sticanje licence profesionalnog upravnika zgrade

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat