Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Utorak, 19. Jun 2018

Javni poziv za nastup na sajmu „MOS“ u Celju

U cilјu promocije izvoza, Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, zajednički objavlјuju
                                       JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA 50. MEĐUNARODNOM SAJMU
                                                 MOS 2017 CELjE, REPUBLIKA SLOVENIJA
Privredna komora Srbije i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam organizuju nastup privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem Međunarodnom sajmu preduzetništva koji će se održati u Celјu, R. Slovenija, u periodu od 12. do 17. septembra 2017. godine.

Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da pospeše postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Tradicionalno učešće domaćih kompanija na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi u Sloveniji direktno doprinosi kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu.

"MOS" je vodeći međunarodni sajam iz oblasti preduzetništva u Sloveniji. Ove godine se održava 50. put po redu, na 65.000 m² sajamskog izložbenog prostora. U 2016. godini sajam je posetilo oko 125.000 hilјada posetilaca koji su imali priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 1.500 izlagača iz 35 zemalјa sveta.

Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snose organizatori, dok izlagači snose minimalni trošak participacije za učešće izlagača u troškovima nastupa na sajmu u okviru nacionalnog štanda u iznosu od 200,00 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan izdavanja profakture. Izlagači samostalno organizuju i snose troškove puta, smeštaja i transporta eksponata.

Pravo na učešće na sajmu u okviru nacionalnog štanda imaju privredna društva, preduzetnici i poslovna udruženja registrovana u Republici Srbiji.

Popunjena, potpisana, overena i skenirana prijava kao i skenirano Uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza primaće se do srede, 12. jula 2017. godine do 16 časova, a šalјu se elektronskom poštom na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  

Original uverenje Poreske uprave Ministarstva finansija o izmirenju dospelih poreza i doprinosa, zajedno sa popunjenom, potpisanom i overenom prijavom neophodno je poslati poštom na adresu: Privredna komora Srbije, ul. Resavska 13-15, 11000 Beograd, sa naznakom: Centru za regionalnu saradnju i inicijative, za Miliju Cvijovića.

U slučaju da se na javni poziv prijavi manje od pet privrednih subjekata organizatori zadržavaju pravo da bez ikakvih posledica otkažu nastup u okviru nacionalnog štanda Srbije. U slučaju prijavlјivanja većeg broja učesnika prednost u rangiranju će zavisiti od:

- visine ostvarenog izvoza u prethodnoj godini,
- uspešnosti nastupa na prethodnim sajmovima u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata ili Komore,
- broja nastupa na sajmu u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata ili Komore,
- postojanja novog dizajnerskog rešenja, novog proizvoda, proizvodnog procesa i sl.
- vremena podnošenja prijave.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Milija Cvijović, savetnik u Centru za regionalnu saradnju i inicijative u Privrednoj komori Srbije (tel: 011 33 04 522, mob: 066 875 12 97, mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  )

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat