Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Četvrtak, 19. Jul 2018

SLUSH – najveća Start-up konferencija u Evropi

Osnivači Startap kompanija iz Srbije i ove godine, treći put za redom, imaju priliku da predstave svoje ideje u oblasti održivih inovacija na lokalnom takmičenju Slush i kvalifikuju se za učešće u desetodnevnom programu Slush Global Impact Accelerator (GIA) i na dvodnevnoj konferenciji Slush koji se održavaju u novembru i decembru u Helsinkiju (Finska).

Na konferenciji Slush startapi imaju priliku da predstave svoje ideje međunarodnim investitorima i stručnoj javnosti. Prošle godine ova dvodnevna konferencija je okupila 17,5 hiljada posetilaca iz 130 zemalja, uključujući više od 2.300 startapa i 1.110 investitora. Ove godine konferencija Slush se održava 30. novembra i 1. decembra.

Slush Global Impact Accelerator (GIA) program stratapovima pruža priliku da unaprede svoje veštine i poslovnu ideju. U partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova Finske i međunarodnim organizacijama, među kojima je i Fond za inovacionu delatnost u Srbiji, organizovan je program podrške osnivačima startapa u razvijanju poslovnih ideja, uspostavljanju mreže kontakata, povezivanju sa investitorima i potencijalnim partnerima, kao i predstavljanju svojih proizvoda na Konferenciji Slush. Program obuhvata rad sa mentorima pre Konferencije i lokalni pripremni program (boot camp) u periodu od 22. novembra do 2. decembra. Prošle godine u programu je učestvovalo 40 startapa iz 21 zemlje. Sve troškove puta i boravka snosi finski organizator.

Lokalno takmičenje Slush će se održati 6. septembra u Beogradu u Naučno tehnološkom parku „Beograd". Ambasada Finske i Fond za inovacionu delatnost pozivaju startape da se prijave za lokalno takmičenje do 1. septembra 2017. godine putem Aplikacionog formulara na linku: http://www.inovacionifond.rs/Slush/ .

Tema ovogodišnjeg takmičenja su održive inovacije. Idealni kandidati za takmičenje su startapi koji razvijaju originalna i održiva rešenja za goruća pitanja – bez sektorskih i geografskih ograničenja; imaju iskustvo i potencijal za rast; veštine i želju da postignu uspeh; poslovnu ideju koja je privukla interesovanje, ali je i dalje u ranoj fazi razvoja, kao i prototip u radnoj fazi. Radni jezik takmičenja je engleski.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat