Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Subota, 26. Maj 2018

Javna rasprava o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti

Ministarstvo privrede, u postupku pripreme zakona kojim se uređuje tehnički zahtevi za bezbednost proizvoda i ocenjivanje usaglašenosti, 21. septembra 2017. godine sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanje usaglašenosti u Beogradu, u prostrijama PK Srbije, Resavska 13-15, sa početkom u 10:00 časova.

Nacrt zakona sačinila je Radna grupa koju je obrazovao ministar privrede, a činili su je predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Instituta za standardizaciju Srbije, Akreditacionog tela Srbije, Privredne komore Srbije, Kancelarije za evropske integracije, Ministarstva zdravlјa, kao i predstavnik projekta „Infrastruktura kvaliteta na Zapadnom Balkanu".
Ministarstvo privrede kroz tekst Nacrta zakona predlaže unapređivanje tehničkog zakonodavstva, pobolјšanje uslova za poslovanje i razvoj srpske privrede, usklađivanje sa najbolјom praksom EU, kao i smanjivanje nelojalne konkurencije i uklanjanje neopravdanih prepreka trgovini. Sastavni deo ovog javnog poziva je Program javne rasprave sa tekstom Nacrta zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti.

Cilјna grupa su „proizvođači, zastupnici i uvoznici neprehrambenih proizvoda" iz sledećih sektora:
• proizvodi metalne i elektro industrije – mašine, bezbednosne komponente, transportne trake, mehanički prenosnici snage, priklјučne polјoprivredne mašine, vrelovodni kotlovi, posude pod pritiskom,električni uređaji, itd.
• građevinski proizvodi – cement, crep/cigla, beton, keramika, zidne/krovne/podne obloge, boje/lakovi, metalna vrata i prozori, kablovi, ugradne peći, i sl.
• medicinska privreda – instrumenti/aparati/uređaji u medicini, medicinska sredstva za ugradnju (implanti u stomatologiji, ortopediji, kardiologiji, hirurgiji), medicinska sredstva za laboratorijska ispitivanja i dijagnostiku (reagensi, epruvete, i sl.)
• proizvodi lične zaštitne opreme.


Javna rasprava o Nacrtu zakona u formi okruglog stola održaće se u četvrtak 21. septembra 2017. godine, od 10 do 12 časova, u prostorijama Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

AGENDA 
09:45 Registracija učesnika
Pozdravni i uvodni govori
10:00 • Predstavnik privredne komore Srbije
• G. Aleksandar Starčević, v.d. Pomoćnika ministra, Ministarstvo privrede
Prezentacije
10:15 Značaj novih rešenja za harmonizovanu oblast, rad imenovanih tela i nadzor G. Nikola Mirković, Ministarstvo privrede, Šef odseka, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda,
10:45 Značaj novih rešenja za neharmonizovanu oblast,
notifikaciju i registre G. Tanja Petrović, Ministarstvo privrede, Rukovodilac grupe, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda,
11:15 Značaj novih rešenja za razvoj infrastrukture kvaliteta - G. Jovan Petrović, Ministarstvo privrede Šef odseka, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda
11:30 Diskusija, pitanja i odgovori
12:00 Kraj skupa


Pozivamo sve zainteresovane, kao i stručnu javnost da se upoznaju sa radnim tekstom Nacrta zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti i da prisustvujete okruglom stolu. Svoje predloge u pisanoj formi možete dostaviti na obrascu koji je u prilogu i to elektronskim putem na adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.   Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  , kao i poštom na adresu: Ministarstvo privrede, Kneza Miloša 20, 11000 Beograd, sa naznakom „Javna rasprava o Nacrtu zakona o tehničkim zahtevima za proizvode i ocenjivanju usaglašenosti".

- Program javne rasprave

- Nacrt zakona

- Obrazac za komentare na Nacrt zakona

 

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat