Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Sreda, 21. Novembar 2018

Konferencija za štampu povodom izrade studije na projektu „ Eko Tamiš-novi turistički proizvod”

U Privrednoj komori Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, održana je konferencija za štampu povodom izrade Studije prostorne i turističke identifikacije pešačkih i biciklističkih staza, kajakaških ruta i mesta za sportski ribolov i posmatranje ptica u okviru projekta „Eko Tamiš-novi turistički proizvod". To je bila prilika da se predstavnici sredstava informisanja upoznaju sa dosada realizovanim aktivnostima na projektu. Uvodnu reč, uz zahvalnost novinarima za prisustvo, je dao Dragan Bosilj, V.D. Direktora RPK Južnobanatskog upravnog okruga. Istakao je da je formalni deo na projektu, koji je veoma specifičan, uglavnom završen kod svih partnera u projektu. Svi su obavili potrebne tenderske procedure i izvršili izbor izvođača za pružanje usluga i za nabavku dobara. Istakao je da je urađeno dosta aktivnosti u smislu pripreme za promociju projekta.

Takođe je govorio o pripremi za start web stranice projekta, kao i o pripremi štampanih promotivnih materijala. O realizovanoj Studiji prostorne i turističke identifikacije pešačkih i biciklističkih staza, kajakaških ruta i mesta za sportski ribolov i posmatranje ptica, kao i o dosad realizovanim aktivnostima govorio je Borislav Vulić, projekt menadžer. Istakao je da se uveliko radi na terenu i da su održani sastanci sa dve lokalne samouprave u srpskom delu toka reke Tamiš , Gradom Pančevom i Opštinom Sečanj. Preostali su sastanci , posete i mobilizacija za buduće projektne aktivnosti sa opštinama Opovo, Kovačica i gradom Zrenjaninom. Realizacija ovih aktivnosti se očekuje u narednim danima.

Potom se prisutnima u ime rumunskih partnera obratila Suzana Stojanovici, informišući novinare da je pred usvajanjem i Studija sa rumunske strane i da će u najskorije vreme biti moguće pristupiti izradi zajedničke studije, kako je i predviđeno projektnim aktivnostima.Nakon toga su usledila i pitanja novinara oko saradnje sa lokalnim samoupravama na projektu i načinu realizacije nekih aktivnosti.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat