Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Sreda, 21. Novembar 2018

Održano predavanje Poznavanje finansija – ključ uspešnog poslovanja

U PKS – Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga održano je predavanje na temu: „Poznavanje finansija – ključ uspešnog poslovanja". Predavanje je održala g-đa Biljana Trifunović, direktor i suvlasnik IFA doo, iz Beograda. Ovom predavanju prisustvovali su preduzetnici i predstavnici privrednih društava sa područja Južnobanatskog upravnog okruga.

Cilј predavanja bio je da se privrednici upoznaju sa teorijskim znanjima i praktičnim iskustvima u oblasti upravlјanja sredstvima i davanje preporuka i sugestija za donošenje adekvatnih finansijskih odluka od strane direktora i vlasnika preduzeća.

G-đa Trifunović je objasnila značaj elementarnog poznavanja finansija, šta sadrži bilans uspeha i bilans stanja i kako ga tumači konkurencija i banke. Istakla je da preduzetnika ne sme da interesuje samo krajnji rezultat – dobit i porez već da mora da prati zakone, da se udubi u svoje finansijske pokazatelјe, da ih analizira, kontroliše troškove, stanje zaliha i tokove novca i na osnovu njih donosi odluke koje će mu omogućiti bolјu profitabilnost i položaj na tržištu. Tokom predavanja iznela je brojne , dobre i loše, primere iz prakse koje je obradila u svojoj knjizi „PREDUZETNIŠTVO – MOJ IZBOR" koju je predstavila ovom prilikom.

Posebno je istakla značaj udruživanja, povezivanja kroz privrednu komoru, udruženja i klastere, kao i mentorstvo.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat