Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Sreda, 21. Novembar 2018

Završen 12. Sajam Etno hrane i pića

U periodu od 22. do 25, novembra 2017. godine je održan je " 12. sajam Etno hrane i pića 2017." Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda, a proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije.

Region Južnog Banata se predstavio deseti jubilarni put u organizaciji PKS - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat kao rezultat Sporazuma o saradnji koji je nedavno potpisan. Sajam je ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede otvorio državni sekretar Velimir Stanojević, a prisutnima se obratio i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda, koji su nakon otvaranja posetili naš štand.

Na ovogodišnjem sajmu nastupilo je preko 300 izlagača, uz izuzetno dobru posetu sajma od strane posetilaca, ugostitelja i hotelijera. To je bila prilika da se naš region predstavi u proizvodnji peciva, sira, domaćih voćnih rakija, lekovitog bilja i čajeva,zatim raznih proizvoda od ribizle i kupine, kao i drugih proizvoda. Na našem štandu nastupilo je ukupno sedam suizlagača i to pretežno udruženja.

U zajedničkom nastupu učestvovala su udruženja: Udruženje Kriška" za proizvodnju sira iz Vršca, Udruženje proizvođača lekovitog bilja i čajeva Bilje" iz Bavaništa, Udruženje žena „Dolovke" sa kolačima i pecivima i promovišući svoju manifestaciju „Štrudlijadu", kao i zanatska radnja „Jovovača" iz Kačareva sa nagrađivanim voćnim rakijama. Zapažen nastup je bio za udruženje "Vršačka šunka" i po prvi put destilerija Amanet" iz Pančeva koja proizvodi likere od kupine i ribizle. Kao i svih prethodnih godina na našem štandu je bilo Udruženje povrtara Lala" iz Opova. Sam štand je posetilo dosta predstavnika komorskog sistema i raznih naučnih institucija, kao i privrednika iz našeg Regiona, koji su bili u poseti sajmu. Posetioci našeg štanda su mogli da probaju sve proizvode koji su bili predstavljeni.

Na kraju posebno ističemo da je Udruženje žena „Dolovke" nagrađeno plaketom sajma u grupi proizvođača hleba, peciva i kolača.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat