Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Subota, 20. Oktobar 2018

Dodeljene godišnje nagrade Privredne komora Srbije za 2017. godinu

Nagrade Privredne komore Srbije za 2017. dodeljene su na svečanoj sednici Skupštine PKS, kompanijama i pojedincima koji su radom, angažovanjem i rezultatima pružili veliki doprinos razvoju srpske privrede. Dodeljeno je 41 priznanje u četiri kategorije - 11 jubilarnih nagrada, 16 privrednim društvima, 13 pojedincima i Nagrada za doprinos informisanju javnosti o poslovanju privrede i Komore. Sa posebnim zadovoljstvo ističemo da je po oceni Komisije za nagrade PKS, u 2017. godini, u kategoriji uspešnih privrednika nagrađen Miroslav Aleksa osnivač i vlasnik kompanije Almex iz Pančeva.

Nagrađeni u kategoriji privrednih društava su: Elixir Prahovo, Fabrika kartona Umka, FALKE Serbia Leskovac, GOŠA FOM Smederevska Palanka, Grundfos Srbija Inđija, Industrija mesa Topola iz Bačke Topole, YU Agent Bezdan, Le Belier Livnica Kikinda, LEONI Wiring Systems Southeast Prokuplje, Messer Tehnogas Beograd, Milkop Raška, NIS Novi Sad, Peštan Bukovik, Tigar Tyres Pirot, TRAYAL Korporacija Kruševac, Zorka-Keramika Šabac.
Govoreći o planovima u 2018, Marko Čadež, predsednik PKS, u radnom delu sednice Skupštine, istakao je da će strateško opredeljenje Komore biti uticaj na kreiranje propisa i zakona važnih za poslovanje privrede, uspostavljanje što većeg broja direktnih kontakata sa privrednim subjektima, podrška izvoznicima, povezivanje domaćih kompanija sa inostranim partnerima, kao i unapređenje postojećih i razvoj novih usluga i servisa.
Skupština PKS usvojila je Plana rada Komore za 2018, finansijski plan i druge odluke važne za rad i efikasno funkcionisanje jedinstvenog komorskog sistema. Pre sednice Skupštine PKS održana je sednica Upravnog odbora PKS na kojoj su usvojeni Poslovnik o radu Parlamenta preduzetnika, Pravilnik o ocenjivanju zaposlenih u PKS, odluka o formiranju Saveta za saradnju nauke i privrede PKS, odluka o osnivanju Privrednih društava PKS - Poslovne akademije i Centra za digitalnu transformaciju.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat