Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Nedelja, 20. Januar 2019

Održana tematska sednica Parlamenta privrednika u proširenom sastavu

U skladu sa planiranim aktivnostima 17.aprila 2018.godine je održana tematska sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Sednica je održana po unapred pripremljenom dnevnom redu u okviru koje je planirano predstavljanje kreditnih linija Fonda za razvoj Republike Srbije, zatim su predstavljeni konkursi Razvojne agencije Srbije-RAS i nakon toga su predstavljeni konkursi Razvojnog fonda AP Vojvodine.

Sednicom je predsedavala predsednica Parlamenta privrednika, Olivera Beuković, koja je otvorila sednicu, pozdravila goste iz navedenih institucija, kao i prisutne članove Parlamenta privrednika i sve ostale koji su iskazali interes da prisustvuju ovoj sednici. Sednici su prisustvovali Marko Ćulibrk, direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i
Nermina Ljubović, savetnik predsednika PKS-a.

sednica Parlamenta
 

U skladu sa dnevnim redom, najpre je predstavnik Fonda za razvoj Republike Srbije, Ljuštić Milan, predstavio raspoložive kreditne linije. Nakon toga su Miloš Đekić i Ivan Cvetković upoznali prisutne sa otvorenim konkursima Razvojne agencije Srbije. Ujedno je to bila prilika da najave konkurse koji se očekuju u najskorijem periodu, naročito u oblasti poljoprivrede.
Potom je usledila prezentacija konkursa Razvojnog fonda AP Vojvodine, koje je predstavila Jelena Trenkić. Nakon svih ovih prezentacija je usledila diskusija prisutnih privrednika, najviše na temu uslova svih konkursa, kao i pitanja na temu obezbeđenja i davanja garancija korisnika sredstava. Sama sednica je izazvala veliko interesovanjeprivrednika, što potvrđuje veliki broj prisutnih privrednika.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat