Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Nedelja, 20. Januar 2019

Održana Konstitutivna sednica Odbora sektora za industriju -RPK Južnobantskog upravnog okruga

Na osnovu Odluke Upravnog odbora PK Srbije o obrazovanju odbora regionalnih privrednih komora,              u RPK Južnobanatskog upravnog okruga  je dana 17.04.2018.godine, održana konstitutivna sednica Odbora sektora za industriju. Za Predsednika Odbora  izabran je gospodin Slobodan Rajković , predstavnik  preduzeća „West Pharmaceutical Services “ iz Kovina, dok je za Zamenika Predsednika odbora, izabran gospodin Dragiša Božić iz preduzeća „ Panonija „ iz  Pančeva.

Sednica industrije
 

Kao uvod u održavanje sednice, prisutnima se obratio i dao uvodnu reč Dr Marko Ćulibrk - Direktor RPK Južnobantskog upravnog okruga. U svom obraćanju, on je upoznao prisutne o odluci Upravnog odbora PK Srbije o obrazovanju odbora Regionalnih privrednih komora u Srbiji u cilјu razmatranja i predlaganja stavova o pitanjima za određeni deo privrede-industrije, polјoprivrede i usluga. Direktor komore je ukazao da Odbori dostavlјaju stavove, predloge i inicijative parlamentu privrednika, kao i nadležnom sektoru PKS u cilјu usaglašavanja, zastupanja i zaštite interesa članova komore preko nadležnih organa komore. U svom izlaganju, Direktor komore prezentirao je i planirane aktivnosti PK Srbije i regionalne komore u narednom periodu, u cilјu pomoći u poslovanju preduzeća na domaćem i inostranom tržištu.
Nakon verifikacije mandata članova odbora i usvajanja poslovnika o radu odbora, za Predsednika Odbora izabran je gospodin Slobodan Rajković, predstavnik preduzeća „West Pharmaceutical Services “ iz Kovina, dok je za Zamenika Predsednika odbora, izabran gospodin Dragiša Božić iz preduzeća „ Panonija „ iz Pančeva.
Na ovoj sednici članovi odbora razmatrali su i informaciju o privrednim kretanjima na teritoriji Južnobanatskog upravnog okruga za 2017.godinu. Uvodno izlaganje po ovoj informaciji imao je Zoran Virić - Kooridnator za industriju.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat