Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Utorak, 18. Jun 2019

Bezbednost privrednih subjekata i lokalne samouprave

Privredna komora Srbije -Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga  sa Južnobanatskim upravnim okrugom, a u saradnji sa Centrom za analizu rizika i upravljanje krizama ,organizuju stručni skup na temu: „Bezbednost privrednih subjekata i lokalne zajednice“. Skup će se održati 14.juna 2018. godine ( četvrtak) sa početkom u 13:00 časova, u prostorijama PKS-RPK Južnobanatskog upravnog okruga, Pančevo , sala na I spratu.

U skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama svi subjekti sistema zaštite i spasavanja ( organi državne uprave, organi Autonomne pokrajine i organi jedinica lokalne samouprave, privredna društva,druga pravna lica i preduzetnici, građani,udruženja, profesionalne i druge organizacije)dužni su da sprovode preventivne mere zaštite i spasavanja na teritoriji Republike Srbije. U sklopu preventivnih mera , obaveza organa lokalne samouprave i svih privrednih društava je i izrada Procene ugroženosti od elemntarnih nepogoda i drugih nesreća, kao i Planova zaštite i spasavanja. Istovremeno na osnovu Zakona o privatnom obezbeđenju, propisana je obaveza izrade Akta o proceni rizika i zaštiti lica, imovine i poslovanja.Štićeni objekti za koje je propisana obaveza da izvrše kategorizaciju i izrade akt o proceni rizika u zaštiti lica,imovine i poslovanja, bliže su definisani zakonskim propisima. Cilj stručnog skupa je da se učesnici upoznaju sa obavezama koje proističu iz navedenih propisa, kao i na koji način njihova primena doprinosi bezbednosti privrednih subjekata, građana i organa lokalne samouprave, kada su u pitanju razne vrste opasnosti. Takođe će učesnici imati priliku da se upoznaju i sa metodologijom za procenu rizika koja je ujedno i propisana metodologija za kategorizaciju štićenih objekta i izradu Akta o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja.
Излагачи : Др Зоран Кековић , председник Центра за анализу ризика и управљање кризама- Београд, са темом „Утицај примене прописа из области ванредних ситуација и приватног обезбеђења на повећање безбедности привредних субјеката и локалне заједнице“.
Славица Павловић , са темом „Основе методологије за израду Акта о процени угрожености и планова заштите и спасавања, и акта о процени ризика у заштити лица , имовине и пословања“
Rok za prijavu 12.jun 2018. na elektronske adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat