Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Petak, 23. Avgust 2019

Održana radionica"Reci ne radu na crno"

PKS- Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u saradnji sa Južnobanatskim upravnim okrugom je bila domaćin radionici u okviru projekta Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na "crno" pod nazivom"Reci ne radu na crno" a koji realizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja.

DSCF0640


Radionici su prisustvovali Zoran Đorđević, ministar Ministarstva za rad, zapošljavanje borčka i socijalna pitanja, VD direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović i načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar.
Ispred Privredne komore Srbije- Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga sve prisutne goste, kao i privrednike je pozdravio koordinator Zoran Černoh i istakao da je tema ove radionice prioritet svih i da svi zajedno treba da radimo na podizanju svesti. Potom se prisutnima obratila i načelnica Južnobanatskog okruga Danijela Lončar istakavši neophodnost saradnje svih organa i privrednika u svojstvu partnera.
Ministar Zoran Đorđević, je najavio mnoge novine u radu i pozvao sve na saradnju. Posebno je istakao da će se zalagati za poboljšanje položaja inspektora. Istakao je da su ove radionice usmerene na informisanje građana kroz radionice se dolazi do informacija o pravima i obavezama iz zakona koji se tiču radnih odnosa kao i bezbednosti i zdravlja na radu. Ovo je prva radionica, a plnirano ih je još desetak širom Srbije.
VD direktor Inspektorata za rad Stevan Đurović je istakao da u odnosu na prošlu godinu nadzor inspektora je povećan za 30% kako bi se na što efikasniji način borili sa sivom ekonomijom.Na kraju je načelnica inspekcije rada Južnobanatskog upravnog okruga Biljana Dražević predstavila rezultate rada na teritoriji okruga. Potom su usledila pitanja privrednika i navođenje pozitivnih primera iz prakse.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat