Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Četvrtak, 25. April 2019

Prezentacija Fonda za razvoj RS

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat su organizovali prezentaciju „Program Ministarstva privrede i Fonda za razvoj Republike Srbije“. Prezentacija je održana 25. oktobra 2018. godine u sali PKS-RPK Pančevo. Nakon toga je bila I prezentacija Komercijalne banke pošto se radilo o istoj ciljnoj grupi zainteresovanih.

DSCF0952

Najpre je sve prisutne pozdravio Direktor PKS-RPK Pančevo, Marko Ćulibrk koji je pozdravljajući prisutne privrednike pozvao sve, da pored toga što će imati prilike da čuju uslove ovog programa za subvencije iskoriste priliku, postave pitanja I daju sugestije o problemima sa kojima se susreću kod raznih poziva i konkursa, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika.

 

Najpre su prisutni privrednici upoznati da pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća i zadruge koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najkasnije do 31.12.2015. godine, a koji dostave zvanične finansijske izveštaje za prethodne dve godine u kojima nije iskazan neto gubitak i koji ispunjavaju uslove iz Programa. Uslov koji se odnosi na dostavlјanje finansijskih izveštaja, ne primenjuje se na preduzetnike koji nemaju obavezu dostavlјanja tih izveštaja (preduzetnici koji vode prosto knjigovodstvo i preduzetnici koji paušalno plaćaju porez).

Sredstva se po ovom programu odobravaju za: kupovinu, izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne), trajna obrtna sredstva i nabavku softvera I drugih nematerijalnih ulaganja. Finansijska podrška je u vidu bespovratne pomoci od 20% investicionog ulaganja i 80% iz kredita Fonda za razvoj RS (kamatna stopa 1,5%-3% - u zavisnosti od sredstva obezbedenja). Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

Nakon toga je održana i kratka prezentacija Komercijalne banke, sa akcentom na saradnju ove banke sa Garancijski fondom Vojvodine, ali su predstavljene i ostale kreditne linije koe se odnose na privrednike.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat