Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Utorak, 18. Jun 2019

Održana konferencija za štampu povodom održanih treninga i promocija na sajmovima

U Privrednoj komori  Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga, 07. novembra 2018.godine je održana  konferencija za medije na kojoj su predstavljene realizovane aktivnosti u okviru projekta „Eko Tamiš-novi turisticki proizvod“ koji se finansira u okviru INTERREG IPA Programa prekogranicne saradnje Rumunija–Srbija.

DSCF2568

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora južnobanatskog upravnog okruga organizovala je seriju seminara u okviru projekta „Eko Tamiš-novi turisticki proizvod“, koji se finansira iz INTERREG IPA Programa prekogranicne saradnje Rumunija – Srbija.
Seminari su okupili sve zainteresovane strane u turizmu, na podrucju pet opština srpskog Banata, u cilju unapredenja znanja i veština iz oblasti komunikacije, promocije, izvora finansiranja u turizmu i dr.
Prvi seminari u okviru serije, na temu „Komunikacione i prezentacione veštine„ za animatore u turizmu, održani su u Zrenjaninu i Kovacici. Tokom trodnevnog treninga 40 polaznika iz Zrenjanina, Secnja, Kovacice, Opova i Panceva savladali su osnovne veštine, tehnike i alate kako bi uspešno obavljali posao turistickog animatora. Zajednicki trening za polaznike iz Srbije i Rumunije je koncipiran tako da poveže naucene tehnike i alate sa Eko Tamišem, multijezicnim okruženjem i prekogranicnim turizmom.
Na dvodnevnim seminarima za predstavnike lokalnih samouprava u fokusu su bile teme iz oblasti komunikacije u turizmu, kao i komunikacije o turizmu. Znacajan prostor je posvecen promociji, odnosno konceptu turistickog proizvoda.
Treca grupa seminara okupila je više od 80 predstavnika iz mikro biznisa u turizmu koji su pokazali interes i istakli potrebu za sticanjem znanja i veština iz oblasti istraživanja tržišta, razumevanja potreba kupca/turiste, promocije, efikasne komunikacije, on line marketinga.
Buduci da razvoj turizam podrazumeva i razvoj pratecih delatnosti, koje nisu dominantno turisticke, jedan u seriji seminara je okupio predstavnike iz sektora saobracaja, zdravstvenih službi, službi obezbedenja, medija. Tokom dvodnevnog treninga razgovaralo se o kompleksnosti turizma i poziciji pratecih turistickih delatnosti.

Svi seminari su zasnovani na najboljim medunarodnim praksama i širokom spektru znanja strucnjaka iz ovih oblasti. Treneri su bili iskusni strucnjaci koji dobro poznaju kakvu pozitivnu promenu može doneti rad u ovim oblastima.
U periodu od januara do septembra 2018.godine, rezultati projekta su predstavljeni i široj javnosti – kroz promociju projekta na sajmovima u Beogradu i Novom Sadu, kao i na privrednim izložbama u Subotici i Novoj Pazovi. Promocija je organizovana sa ciljem da se potencijalnim turistima i posetiocima ovog podrucja prenese poruka da je rec o atraktivnoj destinaciji i novim mogucnostima za duži boravak na reci Tamiš.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat