Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Utorak, 18. Jun 2019

Održana 6. sednica Parlamenta privrednika

U skladu sa planom, 10. decembra 2018.godine je održana 6. sednica Parlamenta privrednika Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Sednica je održana po unapred pripremljenom dnevnom redu, od usvajanja zapisnika sa 5. sednice Parlamenta privrednika, zatim informacije o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbje. Potom je na dnevno redu bio Program rada RPK Južnobanatskog upravnog okruga za 2019. godinu i za kraj je ostavljena diskusija.Po završetku radnog dela usledio je i svečeni deo sednice u okviru kog su uručene godišnje nagrade za najuspešnije privrednike i privredna društva u Južnobanatskom okrugu.

Jon Magda  PIK J. Banat

Sednicom je predsedavala predsednica Parlamenta privrednika, Olivera Beuković, koja je otvorila sednicu, pozdravila prisutne goste, načelnicu Južnobanatskog upravnog okruga, Danijelu Lončar i direktora NSZ- filijale Pančevo, Đorđa Lukača. Pozdravila je sve prisutne članove Parlamenta privrednika i konstatovala da postoji kvorum za održavanje sednice.

U skladu sa dnevnim redom usvojen je zapisnik sa prethodne sednice i to bez primedbi jednoglasno. Nakon toga je usledila Informacija o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama Privredne komore Srbje, koju je pripremila stručna služba PKS-a a predstavila Gordana Tiodorović direktor Sektora za pružanje podrške i zaštite interesa članova.
Potom se prisutnima obratio Marko Ćulibrk, direktor Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga. Govorio je o planiranim aktivnostima za 2019 godinu po segmentima, povlačeći paralelu sa realizovanim aktivnostima tokom tekuće godine, što je dobilo posebnu formu radi uporedivosti. Poseban akcenat u svom izlaganju je stavio na aktivnostima koje se realizuju, istakavaši da su intenzivirane posete privrednim subjektima tokom ove godine u kojima se otvoreno razgovara o problemima sa kojima se susreću privrednici. U narednoj godini se planira produbljenje saradnje sa privrednicima kroz posete, ali i uključenje privrednika u što većem broju u rad organa , tela i komisija u okviru komorskog sistema. Istakao je niz aktivnosti po pitanju sajamskih manifestacija, bilateralnih susreta i uključenje u organizaciju značajnijih regionalnih manifestacija. Dosta aktivnosti je bilo i po pitanju dualnog obrazovanja što je naišlo na odobravanje privrede, ali da se u narednoj godini očekuje unapređenje saradnje sa privredom po tom pitanju. Kada je u pitanju saradnja u lokalu, on je istakao saradnju sa Regionalnom razvojnom agencijom, saradnju sa načelnicom Južnobanatskog upravnog okruga, kao i sa lokalnim samoupravama. Program rada je usvojeni jednoglasno.

DSCF2659

Potom je u svečanom delu sednice upriličeno uručenje godišnjih nagrada Privredne komore Srbije za Južnobanatski upravni okrug. Plaketa PKS-a za poslovni uspeh u sektoru poljoprivrede je dodeljena PIK „Južni Banat“ iz Bele Crkve. Nagradu je primio direktor Goran Zabrkić. Plaketa PKS-a za poslovni uspeh u sektoru industrije je dodeljena preduzeću „ Polimer commerce“ iz Plandišta, a nagradu je primio suvlasnik Stevan Rosić. Plaketa PKS-a za poslovni uspeh u sektoru usluga je dodeljena JKP „Grejanje“ iz Pančeva , a nagradu je primila v.d. direktora Zdenka Jokić. Pored privrednih društava nagrađena su i dva uspešna privrednika poveljama Privredne komore Srbije. Nagrađeni su Nebojša Perić, direktor JKP „Drugi oktobar“ iz Vršca i Jon Magda , direktor „Parilab“ dooo fabrike obuće iz Alibunara.
Takođe su prisutni upoznati da je nagradu Privredne komore Srbije dobila kompanija West Pharmaceutical Services d.o.o. iz Kovina,Odlukom o dodeli priznanja predsednika PKS-a , Marka Čadeža i ta će nagrada biti uručena na svečanosti u Privrednoj komori Srbije 14. decembra 2018.godine

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat