Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Ponedeljak, 6. April 2020

Uspešno realizovana promo tura za turističke radnike

U skladu sa planiranim i dogovorenim projektnim aktivnostima od 16. do 19.aprila 2019. godine organizovana je promotivna tura za turističke radnike sa ciljem promocije projekta „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“, kao i promocije realizovanih aktivnosti sa ciljem sprovođenja kampanje podizanja svesti značaju reke Tamiš i što većem korišćenju turističke ponude na i oko reke Tamiš. Organizator ove promo ture je bila Privredna komora Srbije- Regionalna privredna komora južnobanatskog upravnog okruga.

SAM 3484

Tokom ove promotivne ture se obišao tok reke Tamiš u većem delu, sa početkom od ušća reke Tamiš u Dunav kod Pančeva, pa do poteza iznad Temišvara sa rumunske strane. Cilj ove promo ture je bio da se turistički radnici upoznaju sa svim raspoloživim sadržajima na samoj reci i u njenoj neposrenoj okolini. Bila je to prilika da se posete mnogi kulturno-istorijski spomenici na teritoriji Srbije i Rumunije koji se nalaze na reci Tamiš ili u okolini, kao i mnoge lokacije predviđene za rekreaciju, od mesta za ribolov, posmatranje ptica, vožnje bicikla, šetnje i mesta za vožnju kajakom.
Promo tura je zepočeta vožnjom na Tamišu katamaranom nabavljenim tokom ovog projekta i to od keja u Pančevu pa do kula na ušću u Dunav. Potom je bio organizovan obilazak jezgra grada Pančeva sa obezbeđenim vodičem, koja je završena posetom muzeju pivarstva. Potom su se učesnici uputili u Opovo, gde je bila organizovana poseta filmskom studiju u Barandi, zatim i ribnjaku u čijem je okruženju stanište retkih vrsta ptica. Po povratku u Opovo posećena je marina na reci Tamiš, plaža i šetalište u čijoj neposrednoj blizini je u toku postavljanje mobilijara- klupa i stolova predviđenih u projektu.
Sutradan je nastavljeno putovanje posetom Idvoru i rodnoj kući i muzeju Mihajla Pupina. Nakon toga je posećena čuvena galerija naivnog slikarstva u Kovačici, kao i poznati proizvođač violina Jan Nemček. Kraći odmor sa ručkom je organizovan na jezeru kod Debeljače, nakon toga su se učesnici uputili ka Sečnju, gde je posećen ribnjak sa mrestilištem u Sutjesci, kao i plaža u Sečnju na kojoj su takoće postavljeni stolovi i klupe iz projekta.

IMG 20190417 172339

 

IMG 20190419 115404


Trećeg dana je promo tura nastavljena u Rumuniji posetom nekoliko muzeja, zatim vinariji u gradu Rekašu, kao i poznatoj ergeli konja u neposrednoj blizini. Poslednjeg dana su učešnici bili u prilici da se upoznaju sa istorijom grada Temišvara, kao i sa turističkom ponudom u okolini, gde je tog dana otvoren festival cveća. Po završetku obilaska grada posećen je manastir Sag i nakon toga je tura završen ručkom u prelepom motelu na obali Tamiša.
Učešće na ovoj promo turi je predviđeno u budžetu projekta, a za sve učesnike su obezbeđene promotivne majice i kačketi, kao i štampani materijali realizovani tokom projekta od brošura, lifleta do specijalizovanih mapa za pecanje, za vožnje biciklom i pešačenje, staza za veslanje i konačno sa mapama na kojima su naznačene lokacije za posmatranje ptica.
Treba istaći da su učesnici bili prezadovoljni organizacijom putovanja, kao i onim što su imali prilike da vide. Veliku pomoć u realizaciji smo imali od lokalnih turističkih radnika, kako u Pančevu, Opovu, Sečnju, tako i u Temišvaru.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat