Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Nedelja, 15. Decembar 2019

Poziv na stručni skup na temu „NOVINE U CARINSKOM POSLOVANјU U 2017. GODINI“, 23.02.2017. godine

Privredna komora Srbije- Regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga u Pančevu, u saradnji Ministarstvom finansija Republike Srbije organizuje stručni skup na temu: „NOVINE U CARINSKOM POSLOVANјU U 2017. GODINI" koji će se održati 23.02.2017. godine, sa početkom u 11 časova u Regionalnoj privrednoj komori Južnobanatskog upravnog okruga, Pančevo, Zmaj Jovina 1a, sala na 1. spratu.

Predavači su: Nadica Pantović i Tatjana Stanić, Odelјenje za carinsku politiku, Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Ovom prilikom će biti predstavlјene sledeće teme:
o Izmene Carinskog zakona i pratećih propisa,
o Uredba o usklađivanju Carinske tarife za 2017. godinu i
o Novine u primeni PEM konvencije.


U toku izlaganja predavači će upoznati prisutne privredne subjekte sa novinama u Carinskom zakonu i pratećim podzakonskim aktima. Takođe će predstaviti Uredbu o usklađivanju carinske tarife za 2017. godinu kojom se vrši usaglašavanje nomenklature sa Kombinovanom nomenklaturom EU za 2017. godinu, daje transparentan prikaz preferencijalnih stopa za 2017. godinu u skladu sa važećim sporazumima o slobodnoj trgovini i vrši usaglašavanje naimenovanja i napomena.

Cilј PEM konvencije je da se definišu identična pravila o poreklu u svrhu kumulacije porekla za robu koja je predmet sporazuma o slobodnoj trgovini između strana ugovornica (Evropska zajednica, EFTA države, Farska ostrva, mediteranske zemlјe potpisnice „Barselonske deklaracije" i SAP zemlјe-zemlјe Zapadnog Balkana). Na skupu će biti iznete novine koje su nastupile aktuelnom revizijom Konvencije.

Pozivamo vas da prisustvujete navedenom skupu i molimo da svoje učešće potvrdite do 22.02.2017.g. elektronskim putem na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (kontakt telefon 343-841, 343-255).

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat