Izaberite jezik englishserbian

top-banner

Četvrtak, 23. Januar 2020

Prezentacija finansijke podrške za početnike u poslovanju

Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Južnobanatskog Upravnog okruga i Regionalna razvojna agencija Južni Banat su organizovali prezentaciju „Program podsticanja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju” koji realizuju Ministarstvo privrede i Fond za razvoj Republike Srbije. Prezentacija je održana 13. marta 2019. godine u sali PKS-RPK Pančevo.

DSCF0996

Najpre je sve prisutne pozdravio Direktor PKS-RPK Pančevo, Marko Ćulibrk koji je pozvao sve, da pored toga što će imati prilike da čuju uslove ovog programa za subvencije iskoriste priliku, postave pitanja i daju sugestije o problemima sa kojima se susreću kod raznih poziva i konkursa, kako bi se to prilagođavalo potrebama privrednika. Praksa je pokazala da je to u prethodnom period imalo uticaja i da je rezultiralo poboljšanjem uslova kreditiranja iz godine u godinu

DSCF1002

Prezentaciju je reealizovala ispred Regionalne razvojne agencije Južni Banat, Tatjana Dijan Najpre su prisutni privrednici upoznati da pravo da se prijave na Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava i pravo da podnesu zahtev za kredit kod Fonda, imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća koji su registrovani u Agenciji za privredne registre od 01.01.2018. godine, ili pak planiraju da se registruju tokom ove godine.

Sredstva se po ovom programu odobravaju za: rekonstrukciju i adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kupovinu opreme (nove ili polovne - ne starije od 5 godina), trajna obrtna sredstva do iznosa od 20% ukupnih obrtnih sredstavai. Finansijska podrška je u vidu bespovratne pomoci je do 30% , dok u nerazvijenim opštinama je do 40%. Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2019. godine.

Nakon toga su prisutni bili u prilici da postave pitanja vezana za način apliciranja, navodeći specifične situacije ko ima pravo konkurisanja i kako prevazići određeno probleme. Takođe su informisani da mogu proći određene obuke u RRA Južni Banat na osnovu kojih dobiju potrebne informacije o načinu apliciranja, a ujedno stiču prednost prilikom bodovanja pri odobravanju zahteva.

Newsletter

Baneri

msp pokretač razvoja regionalogo banat    Made in banat